TISIAD HEYETİ'NDEN KKTC BAŞBAKANI'NA ZİYARET

TISİAD heyetini kabul eden KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Türk iş dünyasının deneyimlerinin KKTC iş dünyasına güç vereceğini söyledi.

6.09.2014 12:56:47 0
TISIAD HEYETİ

TISİAD heyetini kabul eden KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Türk iş dünyasının deneyimlerinin KKTC iş dünyasına güç vereceğini söyledi.

 Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Temsilciliği’nin açılışı kapsamındaki program çerçevesinde KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarete; TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Başkan Yardımcıları Can Erkan Gençay, Bünyamin Yüksekbaş ve Serhat Yüce, Genel Sekreter Aynur Olgaç, Sayman Şeyhmus Kayar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zahir Irmak ile üyeler İbrahim Özçelik, Vedat Yüksekbaş ve Cengiz Atalay ile KKTC Temsilcisi Ali Tunçtaşlı katıldı.

 “FAHRİ KONSOLOSUNUZ OLMAK İSTİYORUZ”

 Ziyarette; dernek çalışmaları, KKTC’de temsilcilik açılışı ve hedefler ile ilgili bilgi veren Başkan Kılıç, “Kardeş ülke KKTC’nin Irak’tan daha fazla pay alabilmesi için işbirliği içinde çalışmak istiyoruz. Bu sayede KKTC’nin dış dünyaya, yeni pazarlara açılmasına da katkı sağlamış olacağız ki bunun için KKTC fahri konsolosu olarak çalışmaya hazırız. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesinde iş dünyasına düşen büyük sorumluluğun bilinciyle hareket edip, KKTC’yi hak ettiği yere taşımaya biz de katkı sunmak istiyoruz” dedi.

 “YETERKİ KAPILAR AÇILSIN”

 KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyüyen Irak pazarında işadamlarımızın daha fazla söz sahibi olmasını bizde arzuluyoruz. Özellikle narenciye, patates ve süt ürünleri alanında sizlerinde çabaları ile Irak’ta güzel işler yapabiliriz. İşadamlarını buluşturmak, işbirliği yapmalarını sağlamak büyük bir sorumluluk. Bu konuda özellikle KKTC’nin dışa açılımı adına yardımlarınız önemli. Türkiye bu alanlarda kendini aşmış bir ülke, deneyimleriniz bizlere güç verecektir. Yeterki kapılar açılsın, bağlar kurulsun bu sayede çok güzel işlere imza atılabilir. Ülkemizin bugün yaşanan bir sıkıntısı varki bu da; stokta tutulan narenciye konsantresidir. Bu konuda elinizden gelen bir imkan var ise mutlu oluruz. Üretici bu malı elinden çıkarmakta sıkıntı yaşıyor” diye konuştu. Ziyaretin ardından TISİAD Başkan Yardımcısı Bünyamin Yüksekbaş, Başbakan Sennaroğlu’na bir plaket takdim etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KKTC


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2426,97% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49